Ik vaar vanaf vandaag! – november 2019

De bestemming helder, de koers bepaald, de bemanning fit en het weer gecheckt. Trossen los, zeilen hijsen en G A A A N !

Dat is wat ik het afgelopen weekend met mijn pa heb gedaan op de Waddenzee met een traditionele platbodem, maar ook de afgelopen tijd met het opzetten van mijn nieuwe bedrijf.

De bestemming
Een veilige, betrouwbare, betaalbare en duurzame energievoorziening die voor iedereen beschikbaar is.

  • De koers
    Overdragen van actuele kennis en vaardigheden aan studenten en professionals door middel van onderwijs en training. Mijn streven hierbij is om kennisoverdracht te combineren met het werken aan en oplossen van actuele projecten en vraagstukken.
    Adviseren over verduurzamen van woningen, gebouwen en gebieden door het inzichtelijk maken van mogelijkheden en scenario’s. De onafhankelijke wijze waarop ik dit doe, heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld en bewezen. Nieuwe kennis draag ik daarbij over aan mijn klanten tijdens het uitvoeren en oplossen van actuele projecten en vraagstukken. Mijn streven daarbij is dat mijn klanten uiteindelijk zelfstandig de benodigde inzichten kunnen verkrijgen.
  • De bemanning
    Zelfstandig waar kan en indien nodig zoek ik de samenwerking op met de mensen uit mijn brede netwerk. Dit zijn mensen met wie ik de afgelopen jaren met plezier en enthousiasme heb samengewerkt en met wie ik ambitieuze, leuke en spannende projecten heb gerealiseerd.

Waar vaar ik nu

Mijn onderwijs activiteiten start ik per vandaag met @InHolland. In samenwerking met @TerraTechnica ontwikkel ik vraag gestuurd onderwijs op basis van actuele onderwerpen en thema’s in de duurzame energie sector. Zo leiden we de komende generatie op om de uitdagingen van de energietransitie aan te gaan.

Met vastgoedeigenaren, woningbouwcorporaties, gemeenten, bouwers, architecten en installateurs ga ik medio november weer aan de slag om te helpen bij verduurzaming van bestaande en nieuwbouwwoningen. Dit blijf ik doen door middel van advies en training.

Het weer

Zonnestralen, een pittig windje en een kabbelende zee. Volop energie. Ideaal om het zeegat uit te zeilen. Laat maar weten als je mee wil varen!

Ahoy,

Niels

#energie #duurzaamheid #nieuwekoers